Vad har ni tänk att vi ska laga på lördag??
Tänkte att vi skulle lägga ribban högt. Jag och Emmy har fixat vikarie så vi kan starta tidigt med kok och bak. Har googlat lite på recept och detta är vad jag föreslår för tillfället.
Svampsoppa med chèvre samt jordärtskocksrulle
Ingredienser Beräknat för 4 portioner 2 liter | blandad svamp | 2 st | schalottenlökar | | | 5 dl | kantarellbuljong (5 dl vatten + 2-3 msk flytande kantarellbuljong) | 2 dl | mjölk | 3 dl | grädde eller mellangrädde | 200 g | chèvre | | salt, peppar, socker och citronsaft till smaksättning | | olivolja och smör till stekningen | | maizena att reda med | | Jordärtskocksrullar: | 1 liter | blandad svamp | 1 paket | filodeg eller mjukt tunnbröd | 8 st | jordärtskockor | 1 st | äpple | | | 2 msk | schalottenlök, hackad | | lite smör och olivolja | | salt, peppar och socker | | | smält smör till pensling | | 1 äggula, till pensling |
|
Viltfärsbiffar med persiljestuvad potatis, bakade äpplen och syltad blomkål Ingredienser Beräknat för 4 portioner Biffar: | 300 g | viltfärs | 250 g | fläskfärs | 4 st | skivor vitt färskt bröd | 1,5 dl | mjölk | 2 dl | torkad blandad svamp, måste blötläggas en timme innan | 1 st | ägg | 0,5-1 dl | madeira | 1-1,5 msk | ljus sirap | 1 st | lök, finhackad | | salt och peppar | | smör och olja | | | Persiljestuvad potatis: | 12 st | kokta potatisar | 2 msk | smör | 2,5 msk | mjöl | 4 dl | mjölk | 1 st | gul lök | 2 dl | persilja, grovhackad | | salt och peppar |
|
Chokladparfait med macadamiakaramell Ingredienser Beräknat för 4 portioner 4 st | äggulor | 1 dl | florsocker | 1 st | vaniljstång | 4 dl | grädde | 0,5 dl | mörk choklad, riven | | Macadamiakaramell | 1 dl | socker | 1 dl | grädde | 1 dl | macadamianötter |
|
Mitt menyförslag har som ni kanske ser ett visst vilttema.... Tror att mitt undermedvetna gjorde så här för att jag ska få användning för min hemmagjorda tranbärssnaps. Någon som vill smaka...?