Nu har vi flyttat in!

Idag är dagen då vi officiellt har flyttat in på Jägers. Lagret har vi sakta men säkert börjat fylla idag och jag får säga att det är tur att vi har så pass stort lager. Emmy tror av någon anledning att vårt 11m2 stora utrymme är onödigt stort. Normalt är hon en riktig platspessimist, men inte nu. Men, men..... Vi får väl se. Jag har haft ovanligt mycket rätt på senare tid. Säger bara mässmontrarna och tavlan med musen i gul klänning. Fast jag hoppas innerligt att hon har rätt nu!


Känns kul att vara igång med flytten. Även om byggledaren inte tror att allt ska vara klart innan den 21/11, så är det stressigt schema. Tapeten och färgen är vald, golvet och inredningen likaså. Det stora gisslet nu är bland annat att vi just nu springer vi på så sablans många leverantörsmöten. Vissa ger något.... Andra, inget alls! Idag var det dock ett ok möte. Vår nya vinterkollektion kommer från Five Seasons. Jättefina skidkläder av fantastisk kvalisort. Mycket trevlig säljare, men lite gammal....

Sedan Emmy blev singel letar jag dater i alla män jag möter. Måste erkänna att vi båda är lite väl objektifierande för vårt eget bästa. Men man får ju hjälpa till så det lilla livet blir bortgift (hon är dock lika smart som jag och tänker INTE gifta sig).


Imorgon går nästa flyttlass och butiken på Stora Nygatan har öppet för sista gången. Det är en era som går i graven. Fast i ärlighetens namn så är jag nöjd med att en ny börjar samtidigt. Ska bli skönt att finnas på ett köpcentra under julen. Jag tänkte nämligen spendera den tiden med att håva in stötande stora summor.


Swing in.... suck, vilket ställe!

Då är jag inte längre "swing in-oskuld". Fram till 03.40 igår, roade jag mig tillsammans med kusin, Göran, Tompa, Jörgen och Tobbe i denna labyrint till ställe. Var jag än gick fanns det gångar som jag inte kände igen. Kanske var det Malibu-shoten eller så berodde det enbart på att jag har ett uselt lokalsinne. Hur som helst så var det jättetrevligt och det var länge sedan partyhumöret höll så länge. Kan det bero på var vi var?

Vad som är fascinerande med den klubben är att det samlats så många "alla älskar mig trots att jag är white trash som tror att jag dansar som en gud"-män under samma tak. Flertalet ger verkligen järnet när de dansar och är 100% säkra på att de dansar bäst av alla. Jag dansar VERKLIGEN inte bra.... Det tror jag att alla som känner mig kan intyga. Men jag har i varje fall den goda smaken att låta bli att ställa mig ensam på balkongen och rejva loss framför alla andra besökare.


Vad jag i övrigt inte heller kan förstå är varför man tvunget måste gnugga sig mot alla främmande kvinnor som går förbi. Visst är det ett riktigt mysigt sätt att visa uppskattning för någon man tycker om och vill vara nära. Men när någon gnuggar skrevet mot en person de aldrig träffat innan, kan jag inte låta bli att undra vad de går på....

Eller vad de borde gå på!


Partyhumör....?

Sitter just nu i Emmys kök och väntar på att hon ska bli klar på badrummet. Försöker hålla partylågan brinnande, men hur lätt är det. Innan hon försvann satte hon igång världens mest deprimerande låt som nu går på repeat. Efter bara tre gånger kände jag mig självmordsbenägen. Gång på gång får man höra hur hans relation är som ett sjunkande skepp. Är det det som inspirerar till en riktig kanonkväll? Jag var verkligen på topp när vi bestämde oss för att gå ut.... Nu sitter jag mer och stirrar blint framför mig och gungar i sakta mak.

Nä... om man skulle kasta sig över balkongenkanske.....................

Sluta sprida skräck och försök istället stoppa skiten!

Efter den sedvanliga kvällsläsningen på aftonbladet, sydsvenskan, di och privata affärer kan jag ju inte vara annat än upprörd. Jag kan inte förstå det hela på något annat sätt än att alla journalister vill sätta världsekonomin i gungning....

Vad är meningen med att säga att världen är i kris när det är mindre än några promille av världsmarknaden som faktiskt ligger pyrt till. Visst ser läget trist ut för de Amerikanska skattebetalarna.... Men inte kommer det att påverka gemeneman nämnvärt. Känner även för stackarna på Island. Men va f-a-n de 14 miljarder som Island behöver är ju inget! Moderaterna la 16 miljarder på sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt bolagsskatt i fjol. Då har vi väl råd att hjälpa Island också. Tänk så bra....  Efter det hade de helt enkelt varit tvungna att ge oss 12:orna i Schlager-EM!

Just nu rasar börsen för att folk tror på allt de läser om att världen kommer att hamna i en djup kris, inte för att vi faktiskt är på väg dit. Jag säger bara.....

RÄDDA VÄRLDEN! KONSUMERA, KONSUMERA, KONSUMERA!

Bild på en kär maskeradgäst!



Detta är LÄTT min sötaste bild på Jessica..... eller när jag tänker på det så är det nog helt enkelt bara min sötaste bild någonsin!

PS. Det gäller att hålla sig framme när det är kodak-moment. När du ser att folk samlas så kan du ana att det är tid för en fotostund. DS.

Update över mitt liv.

Affären - På onsdag är det sista dagen för Barnkammaren.... På stora Nygatan. I mitten av november öppnar vi upp igen i ny fräsch lokal. Inredningen är inhandlad, tapeten vald och varoinköpen är i stort sett färdiga. Nu är det mest detaljer. Ska bli riktigt roligt att börja på ny kula. Även om vi kommer att ha 63 timmars arbetsvecka fram till vecka 2.

Loke - Lokes sår har börjat läka. Lite rött är det allt, men ser trots det bra ut. Kulpåsen har börjat dra ihop sig och om en månad lär den inte finnas alls längre. Snackade med vår granne som ska kastrera sin hund den 13:e. Hon menade att det tog 2 månader innan man märker effekten, men att han lär bli mycket lungnare. Hoppas, hoppas, hoppas...

Flytten - Tänkte eventuellt lägga ett bud på huset nu. Det är dock ett riktigt skammbud och jag gissar på att ägarna inte vill förlora så mycket på dealen.

Borde göra - Det är väl inte utan att man känner pressen för att man borde passa på att träffa sina vänner extra mycket nu innan man absolut inte har tid till det. Största problemet är att jag knappt har tid nu heller.....

Högsta önskan just nu - Att Emmy ska ta sitt förnuft till fånga angående NY.

Behöver mest av allt - NYA SKIDOR (Så om någon känner någon som säljer skidor som är lagom till en 1,6m lång amatöråkare.... så är det bara att säga till! Jag har tyvärr inte haft så mycket tid över på sistonde att jag kunnat kolla efter det själv.)

Längtar till - Öppningen för den nya butiken och till MASKERADEN!


Sommarbild på några av maskeradgästerna. Nästa gång jag ser alla er fem samlade vill jag se konstiga hattar, knasiga kostymer och balla sminkningar!

SOVBILD

 

Ja..... Varför skulle man inte bara kunna låta barnen sova när de väl gått och lagt sig??!
Hittade dessa bilderna när jag sorterade våra semesterbilder. Kan inte förstå varför Simon avgudar oss så.... Fast han vet ju inte vad som händer när ögonlocken fälts ner......

Ny vecka igen...

Om en halv timme är det ny vecka igen. Helgen har varit lugn. Värsta strapatsen vi utfört var pokersittningen hos Johnny och Maria. I övrigt har det bara varit mys och uppvilning på schemat. Eller.... Inte bara.
Idag var vi och tittade på huset igen. För er som undrat så finns en länk här. Det är helt sjukt mycket att renovera. Värmesystemet måste bytas, taket läggas om, fönsterna bytas, klä om en del av fasaden (eller hela), riva några av alla väggarna, dra fram till nya element, klä om takkuporna och byta trappan. Då har jag inte ens nämnt att alla golv måste läggas om, köksluckorna ska bytas, taket behöver delvis göras om, alla lister måste bytas, väggarna ska spaklas och målas och tapetseras.

Det sjukaste av allt är att huset ser bra ut på bild. Men i verkligheten är det illa. Det sägs att de som äger det nu köpte huset utan att ha tittat på mer än bilderna. Känns som man är ganska tät när man kan köpa ett hus för 3,4 miljoner utan att ens titta på det.

Nu ska det funderas och pannan ska läggas i djupa veck. Vill vi flytta dit? Orkar vi renovera upp hela huset? Behöver vi ens större hus? Blir det kanske billigare att bygga ut vårt nuvarande hus?

Frågorna är många och timmen är sen..... Nu ska jag gå och sova på saken.

Förlorare.... IGEN!

Jaha.... Då har jag än en gångförlorat i poker. Känns som det blivit tradition.

Kom precis hem från Johnny och Maria, där jag och Andy har spelat bort hela månadens matpengar. Så Andy, Loke och jag får leva på nudlar resten av månaden. Om ingen vill bjuda hem förstås!


FREEEEEEEEEEEEEEEEDOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är fri!


Är det konstigt att man är nervös???

Just nu... Alltså, precis i skrivande stund.... sitter det 4 personer ca. 5mil bort och diskuterar min framtid. Är det konstigt att jag har ont i magen?

En hyllning tilll - OTTO



Måste ju helt klart hylla denna duktiga hund som nu mera inte bara är den lydigaste hunden jag "känner" utan han är även den smartaste! Det har på senare tid visat sig att Otto har börjat läsa min blogg..... och inte bara det.... HAN KOMMENTERAR INLÄGGEN!

Jag visste att han var en speciell hund.... Men detta tar ju bara priset!

Känner mig glad och hedrad att han tar sig tid att läsa något så obetydligt som min blogg. Hans liv går ju trots allt sju gånger så fort som för oss människor.

En stor kram till Otto!

Jag vill ut och resa igen......



Det är ju inte konstigt att jag längtar tillbaka till Kina. Mycket att titta på......



Riktigt mycket att titta på.....  Och även om kineserna på hotellet inte fattade vilken mur vi ville se, så fick vi åtminstonde taxichaffören att förstå.




Jag kan ju inte låta bli att längta tillbaka till den fatastiska gourmetmaten. (SORRY JESS! VET ATT DU HATAR DENNA BILDEN)



Klassisk kinesisk frukost. Dumplings, vårrullar och nudlar. Konstigt att inte den svarta sörjan på kokta gryn fick vara med på bilden. (Fast... kan det vara den man skymtar i Emmys kopp?)





Så här roligt hade vi när vi satt och väntade på mitt pass som någon yr kines hade lånat.

NÄR KOMMER MAN UT PÅ NÄSTA RESA???? Fick ju en fråga om USA denna sommaren. Fast det har man inte hört mer om sedan dess....

Snipp... snapp..... snut.... så var sagan slut!


Ny lokal...... Kanske!

Idag har vi tittat på den tredje och sista lokalen som är aktuell för en eventuell ny butik. Jag tyckte det kändes bra. Billig hyra, bra läge, nyrenoverad, bra exponeringsmöjlighet...... och helt sannslöst snygg hyresvärd. När vi körde tillbaka till jobb diskutterades inget om lokalen. Det var bara hyresvärden som var av intresse. Det måste väl vara ett gott tecken när den singla delen av mitt företag kan tänka sig lite hoppla hoppla med hyresvärden? Det är väl bättre än att vi som nu vill strypa människan.... Eller?

Idag är ingen vanlig dag.....

Idag är ingen vanlig dag.... Idag är det Vickys födelsedag...... Hurra, hurra, hurra!

Grattis!

Jag är helt med på att vi får vrålfira din födelsedag snart. Vad sägs om lite restaurang eller nått ännu coolare?


Några bilder från mässan.

Tänkte än en gång tacka alla som stält upp för oss nu under mässtiden.

Tack alla! Tack Göran och Erik som byggde vår monter. Tack Micke som mer än en gång ryckte ut och räddade kortbetalningen. Tack mamma och moster som ställde upp i affären. Tack Anders som tryckte våra planscher.Tack Helena som ryckte in på mässan. Tack svärmor som ställde upp i utförsäljningsmontern.  Tack Andy och Bengt som fixade fika.Tack Ingrid som raggade kunder så bra.

Speciellt......Tack Jessica och Maria som fanns vid vår sida hela tiden. Jag är er evigt tacksam!



Erik och Göran bygger vår monter. Vad skulle vi gjort utan dessa tappra män??



Emmy blåser upp fåtöljer och Jessica petar näsan eller nått....



Jessica planerar lilla montern och Emmy blåser fortfarande upp fåtöljer....


Maria ler och modellar Barnkammaren.com-tröjorna och 80-talsväskorna.....

Kvällsnöje i Klågerup.

Igår var vi hemma hos Micke och Vicky på middag. Det var en stund sedan sist och det var otroligt rolig att se dem igen. Vid ankomsten bjöds det på små aptitretar på Claras rum. Det blev plastsmörgåsar med plastkorv och plastgurka. Till det fick vi ett otroligt smakrikt låtsaskaffe.

Till varmrätt blev det en jättegod fiskgryta. Tydligen var det lättare att berätta vad där inte var i än vad den faktiskt innehöll. Men sagolikt god kan jag berätta att den var. Till efterrätt blev det chokladmousse (stavningen?). Även det väldigt gott men vid det laget var jag riktigt mätt efter all gryta.

Sen blev det sällskapsspel. För spelade vi ganska mycket, men efter några mindre insidenter med flygande snusdosor har det bara inte blivit av. Men nu var det faktiskt riktigt roligt. Kan ju säga att det spelet kan vi gärna ta om!

Hur blidkar man militanta feminister?



Läste precis ett så bra blogginlägg om Fru Gårman hos min kusin.

Om nu tanken är att göra de militanta feministerna glada över att samhället frångår sina manliga symboler..... Är det så smart att illustrera den kvinnliga symbolen med kortkort kjol och strutbröst??

Nä, jag röstar på en lönnfet fru Gårman med orakade ben och oputsad överläpp. Dock utan kjol, men gärna i kortbyxor. Hängbröst och utan BH är ett plus. Då uppfyller skylten i varje fall sitt syfte!

Visdomsord - än en gång från min syster

Majonäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att
hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken
och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på
bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en
mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till
kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var
full. Studenterna samtyckte till att den var det.


Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han
skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan
golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De
höll med om att den var det.


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken.
Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om
burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och
hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det
återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna
skrattade.


Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er
att den här burken representerar ert liv.


Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och
annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat
gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och
berika ert liv.


Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb
och bil.


Sanden representerar allt annat - småsakerna.


Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte
att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker
finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och
förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om
'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv.
Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet
representerar.Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än
känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.



Min vän Peter aka "The Hitman"

Berättade precis allt om förfarandet med vår hyresrätt för min vän Peter. Hans råd var de samma som vi fått så många gånger förut. Skillnaden var att han själv kunde tänka sig att utföra det. Ibland är man glad att det är ens vänner som säger sånt..... och inte någon annan.

Önskar bara att vi fick ett slut på det här. Hyresvärden vill inte ha kvar oss.... Vi vill inte vara kvar.... och Anna vill ha lokalen. Vad är där och tänka på??? Hyresvärden tycker att jag är en bitch och hon tycker att Emmy skyltar fult i fönsterna. Hur fel kan man ha?? Jag är ju faktiskt riktigt trevlig och Emmy är expert på exponering. Men hon har bestämt sig. Vi ska svartmålas och hon måste komma på en förklaring till varför. Hur dum den än är!

Expert efter en dag i butiken..... Hur är det möjligt?!

Idag har min mamma och moster varit vikarier i butiken. Fick ett samtal från mor min ikväll ,om allt vi borde göra annerlunda. På något vis så hade hon lyckats lära sig all den kundskap som jag samlat ihop under de senaste två åren, på mindre än en dag. Vem visste att man hade en sådan tillgång i släkten?

Bland annat tipsade hon om att allt som kostade över 300kr borde sänkas kraftigt för att vi bara skulle bli av med det.... Att spisar för 999kr och 1299kr är våra storsäljare spelar ingen roll. Allt som hon tyckte var dyrt skulle bort. Känns lite konstigt då nästan alla våra storsäljare kostar minst 300. Men experten har talat! Hon tyckte att vi skulle ta in trasdockor istället. Att vi provat med 3 olika modeller innan som floppat var bara en tillfällighet.

Jag har sjukt svårt att ta kritik, men när det kommer från min mamma är det sju resor värre. Hon ger sååååå onödiga råd. Visst är jag glad att hon bryr sig, men...... Ibland önskar jag att hon bara kunde vara tyst!

Mässan tar livet av mig....

Nu är dag två avklarad på mässan och jag känner hur min ungdom rinner ur mig. Vet inte säkert men tror aldrig jag varit med om något så stressigt. Inte ska man klaga för att våra montrar är välbesökta och drar in bra med pengar.... Bättre det än som våra bittra konkurrenter som bara står och glor avundsjukt på oss.

Jag hann faktiskt med två pytterundor på mässan idag. Det blev lite speedshoping av bröd, tryffel och inneskor. De nya skorna ska mina fötter och bens räddning. Kan ju inte hjälpa att man har vansinigt ont efter att ha stått upp i 12 timmar.

Skulle gärna skriva mer om mina senaste dagar, men jag orkar inte. Snart somnar jag väl på tangentbordettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

RSS 2.0