Onödigt vetande - TOURETTE SPECIAL

Det sägs att flera stora ledare genom tiderna har haft TOURETTES. Där i bland Kejsare Claudius, Peter den Store och Napoleon. (När jag tänker efter tror jag även att den där lille Adolf hade TOURETTES. Hade inte han en massa rykningar i armen och så skrek han väl en massa också?)

Mozart hade visst också sjukdommen. (Förklarar ju varför så få av hans symfonier har text. Hur passande hade det varit med en massa könsord till Dödssymfonin?)

Moliére var ännu en av dem drabbade.... (Det gör ju hans pjäser SÅ mycket mer förståliga. Det är ju bara en massa hump hump och dirty talk.)

40-75% av de som får psykologisk behandling blir fria från symtomen. (Allt de behövde skulle allså vara någon som sa till dem att sluta vifta med armarna och sluta skrika fula ord? Kan vara bra att veta!)

Man kan bland annat behandla med Citalopram, Paroxetin och Fluvoxamin. (Just denna punkten var mest till Emmy. Tänkte skriva något om sånt som intresserar henne.)

0,6% av alla barn mellan 7-15år uppfyller kraven för att få diagnosen TOURETTES. (Jag är inte säker... Men jag tror att dessa ungdommar förvaras längst bak på bussarna i Malmö. För det är väl inte bara jag som har hört och sett dem?)

Behöver jag ens påtala att 9 av 10 av ovanstående är pojkar?


Kommentarer
Postat av: Maria

Jag är mållös över dina oerhörda kunskaper! :)

2008-03-13 @ 18:49:57
Postat av: Claes hångelobjekt

Behöver jag ens nämna att du är knäpp????

2008-03-13 @ 19:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0