En hyllning till Mona Seilitz!

Mona Seilitz har under årens lopp synts i många olika sammanhang. Jag kommer i denna hyllningen att försöka hålla mig till sådant som Maria kan tänkas känna igen. Det är trots allt henne jag försöker göra aningen mer kulturell!

Först och främst lite bakgrundsfakta.
* Född 1943 i Malmö. Det vill säga 65år ung. (Har hört flera som lite negativt säger att hon var snyggare för 25 år sedan. Men vem var inte snyggare vid 40 än vid 65? Allt annat vore onaturligt!)

* Studerade på teaterlinjen i Norrköping.

* Fortsatte på scenskolan i Stockholm

Och nu Maria....

Hon har lyckats bli en liten textrad i Magnus Ugglas, "Jag mår illa". Den biten går..... "Och när sen Seilitz med lammkött på fest vinglar in, då går min gräns för vad jag pallar med, då vänder sig min mage ut och in."

I "Pettsson och Findus" gör hon rösten till Prilla. Det vill säga till taleshönan i hönsgården.

Under 1980-talet spelade hon ofta rollen som dum och sexig blondin i flera olika farser på privatteatrarna, bl.a. succén Är du inte riktigt fisk?Chinateatern, Kuta och körFolkan, Omaka par, Happy End och BubbelTrubbelMaximteatern. Alla dessa TV-sändes.

De senaste åren har hon bland annat medverkat i "Hem till Midgård" , "Belinder auktioner" och så sol och vårade hon Stig i ICA-reklamerna.

Vad gäller filmer så har hon bland annat varit med i "Jönssonligan och dynamit Harry", "Göta Kanal", "Stockholm marathon", m.m.
image7

Kommentarer
Postat av: Barbamorsan

Hursomhelst så är hon en av mina favoriter ....

2008-03-14 @ 14:05:34
URL: http://www.barbamorsan.webblogg.se
Postat av: Maria

Nu vet jag vem det är :) Det är bara namn jag har svårt med. Men jag visste inte allt det du skrev så du har lyckats göra mig mer kulturell! :) Ha en trevlig helg!

2008-03-14 @ 14:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0