Hela landet borde vara i uppror....

Enligt min mening borde hela landet vara i uppror! Ändå nämner nästan ingen den våldtäkt som genomförts på den svenska medborgarens integritet.

Hur kan hela svenska folket blunda för att våra förtroendevalda politiker våldför sig på vårt samhälle?
Är  vi är så avtrubbade att vi inte längre bryr oss?? Tycker vi att det är ok att en myndighet registrerar och lagrar ALLA samtal och mail som innehåller vad de tycker är hot. Det räcker alltså att orden bomb och flygplan finns i samma mail, för att man ska behandlas som terrorist och fastna i FRA:s filter. Där finns man sedan enligt deras egen beskrivning kvar  "under så lång tid som krävs för att avgöra om informationen är värdefull för uppdragsgivarna". 
Hur var det med yttrandefriheten?? Ska man inte få säga och skriva vad man vill i Sverige, utan påföljder?? Vi har med andra ord kommit så långt att största delen av svenska folket tycker att det är ok att inskränka yttrandefriheten, om vi bara lyckas haffa någon brottsling. Vi avlyssnar över 9 miljoner människors komunikation.... Hur många av dem är så grovt kriminella att det känns nödvändigt att avlyssna dem?

Varför inte nöja sig med att spana på de som faktiskt är misstänkta för något? En sådan lag har ju funnits sedan länge. 

En stor del av de jag diskutterat frågan med säger... "Men jag har inget att dölja." Det hör inte hit. Det är egentligen helt oviktigt i sammanhanget. Jag har heller inget att dölja. Där emot tror jag att lagen om singnalspaning är ett steg mot att avtrubba folket ännu mer. Vem vet om vi om tio år sitter i samma situation fast då gällande censur. Med tillräklig lobbyverksamhet är jag tyvärr övertygad om att det går att hjärntvätta en tillräkligt stor del av befolkningen för att få igenom en "lagom" mängd censur. Steget därifrån är inte långt till åsiktsregistrering.

Jag tror säkert att en stor del av medborgarna även tycker att det är ok att EU-parlamentet vill att alla bloggare skall åsiktsregistreras. Av 34 personer i EU-parlamentets utskott röstade 33 för en sådan registrering. Vad händer då med yttrandefriheten. Där kränks den i ännu högre grad än av FRA.  Medan EU och andra västländer tvingar uttalade diktaturer att frångå den sortens registreringar och avlyssningar, tar de själv samtidigt steget mot att få ett liknande system i sin del av världen.

Jag säger bara....

- "Då ni ska registrera min åsikt.... Kom ihåg att få med att jag avskyr de diktatorsfasoner som Fredrik Reinfeldt försöker införa!"

Varför utsätter man sig för detta ENS???!

Fick precis frågan om vi ville hänga med Micke och Vicky och kinesa ett dygn i en stuga utanför Göteborg. Tanken är att vi ska gå på Liseberg. Jättekul med lite nöjesparksnöje! Men så kom frågan från min kära väninna Vicky......

- "Ska du med in i spökhuset"

Den frågan kan man ju förvänta sig av en ny bekant, men Vicky, Vicky, Vicky... Har inte vi känt varandra i typ 7 år nu?! Jag HATAR ju utklädda människor. Enda anledningen till att jag följde med in sist var att jag föll för grupptrycket. Alla andra skulle ju in. Kommer ihåg att jag förjäves försökte övertyga alla att det var helt onödigt att gå in dit. Men ingen lysnade på mina varningens ord.... Minns nämligen även hur nära det var att vi förlorade Micke i en skräckhjärtinfarkt där. Kan inte varit kul att gå sist.... Vet ju faktiskt hur det var, eftersom spökena kidnappade Micke en stund och lät mig vara siste man.

Tror att detta är men från en tramatisk upplevelse på London Dungeons.
Under hösten 1993 enbart 12år gammal tillbringade jag, min 19åriga syster och min mor en vecka i London. Naturligtvis skulle vi besöka det beryktade Dungeons, som just då hade en utställning om Jack the Riper. Utställningen hölls i slutna salar som öppnades efterhand som förevisningen pågick. En sal i taget. Varje sal var uppbyggd för att visa de olika bestialiska morden i detalj. Allt var mycket påkostat och verklighetstroget.

När vi tillsammans med resten av gruppen väntade på att få gå in i första rummet fattade den utklädde vakten av någon anledning tycke för mig. Såg väl snäll och trevlig ut... Gör ju liksom fortfarande det! Hur som helst så ville han väl skoja med mig och sa hårt och bestämt på klingande Londondialekt att jag varit mycket olydig och att jag inte skulle stå och se så belåten ut. För jag skulle vara rädd om livet var mig kärt.... (Mycket bra sak att säga till en 12-åring.)

HuxFlux var jag inputtad i första utställningsrummet, helt ensam! Till höger om mig låg en kvinna.... Jag gick närmare. Hela buken var uppsprättad och tarmarna hängde långt utanför kroppen. Jag var mycket rationell som barn och trots det verklighetstrogna intrycket och likheter med bilolykan jag blev vittne till bara ett år ,konstaterade jag att det bara var en docka och att det inte fanns någon anledning att bli rädd.

Då hände det som skulle förändra mig totalt! Det som för all framtid alltid skulle få mig att hålla ett extra öga på varje clown, det som skulle få mig att springa i panik så fort jag passerar en skyltdocka och som idag gör det helt otänkbart för mig att besöka "Hotell Gasten". Vakten släpte in min SYSTER!

I tron om att hon skulle ha lugnande effekt på mig, släpptes hon in i mitt rum. Hon fick syn på kvinnan som jag tidigare undersökt. Jag som känner henne väl kunde tydligt se paniken växa i hennes ögon. De började tåras och helt plötsligt började hon stortjuta. Det gick inte att få stopp på henne. Rummet var mer eller mindre ljudisolerat och ingen mer än jag hörde hennes vrål. Hon var inte kontaktbar. Jag försökte dölja hennes ögon genom att krama henne med blicken mot min axel. Det hjälpte, men inte tillräkligt. Säkert 10 minuter spenderade vi på det sättet. Hon i panik och jag utan att veta vad jag skulle göra för att ta oss ut.

Så kom då vakten äntligen in. Han fattade nog inte först vad som stod på. Tog honom en stund att koppla trots att jag försökte förklara på min alldra bästa gåbort-engelska.  Han trodde väl aldrig att en 19-åring skulle vara mer rädd än en 12-åring. Men det var innan han träffade "The one and only" MIN SYSTER!



Sensmoralen i historian är..... JAG STANNAR MER ÄN GÄRNA UTANFÖR MED CLARA!

Var får man tag i en uppstoppad älg???

Har letat med ljus och lykta, men kan inte hitta någon uppstoppat älg. Trodde det skulle bli en enkel match i dagens internetsamhälle... Men icke!

Om någon vet var man hittar en så är det bara att höra av sig! Även giraffer, antiloper, bisonoxar och andra stora djur är av intresse. Bli inte avskräckta av att jag bara nämner vissa djur här.... Har ni något gammalt uppstoppat djur längst in i källaren, så är jag intresserad!


Ska vi enas om att det är otroligt synd om mig?!

Idag har mitt knäont spridet sig till höften..... SUK!

Först var det vänster knä, sedan höger knä och nu höger höft.... Lite får jag väl skylla mig själv. Jag har ju problem med att sitta still. Jag menar, hur bra var det egentligen med Tosselilla-utflykten för mina överansträngda benleder? Men det går ju inte att låta bli! Det är ju så himmla roligt!

Idag fick jag lite hjälp och tips för vad jag ska göra för att bli bättre. Det är både för- och nackdelar med att ha sin tränare i huset intill. När hon fick höra om min höft var hon snabb med att trycka ner mig på golvet för att göra töjningar.  Skärpning Cissi! Jag kan knappt röra mig, men nog skulle jag ner i backen.... En av mina kunder fick hoppa över mig! Men inte tyckte Cissi att det var något konstigt....

Det är nog tur att Micke inte ville åka på mitt folkparksäventyr på lördag. Svårt att dansa om man inte ens kan gå! Hur roligt det än hade varit. Fick tips från min kusin att Folkets Park har folkparksäventyr var annan lördag hela sommaren. Det är ju ännu bättre! Då kan man ju ta med sig fickpluntan och ta taxi eller som vi nu mera gör, ta BUSSEN hem!

Dagens utflykt - Trelleborg


Det är alldeles för länge sedan jag var här sist. Vi borde åka hit ofta!



Tog helt oväntat min lediga dag idag. Tyckte jag kunde passa på när solen sken.

Tanken var som vanligt att jag skulle till stranden, men eftersom det blåste mer eller mindre orkan, fick jag vara lite påhittig. Så jag tänkte att jag skulle lära mig mer om min omgivning. Jag blev nämligen minst sagt imponerad när vi körde från Tosselilla i Söndags..... Vi körde på vägar som jag inte hade en aning om att de fanns ens. Jag vill också lära mig hitta! Det bör ju inte vara ett för ouppnåligt mål ens för mig...eller....?

Därför tog jag min lilla bil och började köra. Målet var Trelleborg, men vägen dit skulle också bli en del av utflykten. Jag körde över Skegrie för att titta på min kusins husbygge. Men mitt lokalsinne hade inte hunnit utvecklas på den stunden, så jag hittade inte dit. Fast, jag hittade ett område där det bara var ett par hus som var uppe och det kan ha varit där. Han kan ju ha varit på lunch eller nått, så det var därför jag inte såg honom. Det låter bättre än att jag inte hittade!

Väl i Trelleborg parkerade jag bilen och tog mig en runda i centrum. Det var riktigt mysigt att bara spatsera runt i lugn och ro. Var inne i ett par små butiker. Köpte en liten paket till min lilla kusin i den ena. Sen var jag ju tvungen att besöka barnbutiken som jag gick förbi. Visst var den väl fin, men de hade saker överallt. Man kunne inte gå utan att stöta vid något hela tiden. Kan ju hålla med om att man ska utnyttja varje m2 ordentligt, men det ska ju inte gå till överdrift.



Tänkte eventuellt besöka Lund på fredag, så jag lär mig hitta där omkring. Kan ju gå och fika där med Simon. Eller så blir det kanske så exotiskt som mina gamla "hemtrakter" HELSINGBORG! Längtar dit en smula.

Idag började rean!

Från och med idag har vi rea i butiken. Lyckades övertala min älskade kusin att vi skulle ha ta 3 betala för 2 på i stort sett allt i butiken. Nu är hon dock mindre säker på att det var en bra idé. Fast jag står fast.... Det är för tidigt att dömma ut idén efter 1 dag. Till lika så var dagskassan riktigt bra idag, så vi får ge det veckan ut åtminstone.

Har faktiskt haft på gränsen till vansinigt mycket att göra idag. Skönt att det rör på sig, men samtidigt kommer jag hem helt utmattad. Det är jag ju inte van vid. Sist det var så här mycket var ju mellan november och februari. Tur att man har två lediga dagar att ta ut denna veckan. Tror det blir onsdag och fredag, men kanske skippar jag onsdagen i förmån för torsdagen. Hade varit mysigt att ta mig ut till stranden med en fullpackad kylväska och bara ta det lungt en hel dag. Men för det krävs fint väder eller åtminstone att det är varmt och uppehåll. Därför tvekar jag mellan onsdag och torsdag.

Fredagen är där emot bokad!
Simon är hemma från dagis då. Tänkte låna honom och hitta på något riktigt kul. Fick som förslag från Vicky att hänga med på IKEA. Tror dock att jag ska hitta på något med lite mer fart och fläkt. Fast spöregnar det, så kan väl kanske IKEA locka en stund. Ska försöka spåna fram något skoj som kanske Vicky och Clara kan tänka sig att hänga med på. Regnar det mycket så lockar Andy´s lekland. Fast jag hoppas på riktigt fint väder, så vi kan göra någon utflykt.

Tänkte inte att det skulle regna mer nu faktiskt! Har inte fått något 100% svar av berörda parter, men funderade eventuellt på lite gammeldags folkparksunderhållning på lördag. Får väl se hur det blir... Jag hade tyckt det var superkul, men det krävs ju att det är hyfsat väder och att de andra är på!


Tankar.....

Detta inlägg gäller åsikter som gör mig rädd!
Rädd för det som de hävdar att de står för, men som en del i själva verket skäms över att de ens tänker. Det är skrämmande med människor som är så totalt avfjärmad från verkligheten, att de inte förstår att alla människor är olika. Att de inte förstår att det finns underbara människor med utländsk bakgrund, likaväl som det finns idioter som har renrasig svensk stamtavla.

Det gör ont i mig när människor säger sådana saker. När de visar sådant hat mot någon de aldrig ens gett en chans. Vad som är ännu värre är att de inte inser hur allvarligt det är att deras kommande barn ärver dessa infekterade åsikter. De kommer aldrig att få en chans att lära sig kritiskt tänkande, utan de är matade med förutfattade åsikter från sina föräldrar. Hur kan en människa utan kritiskt tänkande sätta stopp för en destruktiv bekantskap? Det är en omöjlighet! Som litet barn ifrågasätter man inte sina föräldrar. Deras ord är lag. Säger en vuxen människa som de litar på att alla som inte ser ut som oss är dåliga, så är dem det i barnets värld. 

Hade de blivit stolta om det kom ett samtal från dagis, för att deras barn vägrade leka med en 4-årig pojke för att hans pappa är född i Afghanistan?

Varför inte låta sitt barn bli en människa som kan tänka själv? Låta dem lära sig att söka efter de viktiga kriterierna, som vänlighet, lojalitet, humor och värme istället för ursprung.  Man behöver inte vara naiv för att ge alla en chans. 

Hur ska jag kunna skydda mina barn mot dessa inskränkta åsikter? Är det på något sätt möjligt? Vad är det som säger att de inte kommer att bli färgade av det som sägs runt dem, även om jag hävdar motsatsen?


Tosselilla med regn och allt!

Trots apdåligt väder bar det av till Tosselilla med Micke, Vicky och Clara idag. Kändes som det bara var vi där, mötte bara enstaka andra besökare. Ett riktigt mysigt besök trots att regnet stundtals öste ner. Vi hittade på en massa skoj. Bland annat hoppade vi på de stora hoppkuddarna, klättrade i klätterstälningar (och allt annat som gick att klättra i), var i bollhavet, klappade getterna, kaninerna och de andra djuren, cyklade på de där knäppa cyklarna, åkte trampebåt och grillade. Fast favuriten var klart vattenlandet.


Trots att Micke tydligen redan innan vi åkte hade bestämt sig för att inte bada, så kunde han inte låta bli att bli sugen när han kom dit. Så det var bara för honom att gå och köpa handduk och badbyxor.
Det var sjukt roligt med alla vattenrutschkanor! Fast jag tyckte vi åkte lite få gånger. Hade kunnat stanna i badet tills nu!

Jag gillar Tosselilla skarpt!


MIDSOMMAR i text och bild

Klockan 12 knackade det på dörren i det Ohlsson/Johanssonska residenset. Det var moster som skulle lämna av kusin med ostpaj. Direkt satte vi igång att duka, trots att vi tyckte att det var all världens tid till då övriga gäster skulle anlända. Kvart över ett anlände näste man, Claes. Han hämtades upp av oss alla på busshållsplatsen och så bar det iväg för att plocka blommor.

       
                           


Gissa om temat på midsommarstången blev blått!

Med alla blommorna var det tänkt att vi skulle göra följande:

* Midsommarstång
* Hårkrans till Emmy
* Hårkrans till Jessica
* Hårkrans till Carro

Men vi ska vara glada att vi fick upp midsommarstången. Strax efter jag börjat linda min krans till stången insåg jag att någon krans till håret skulle det inte bli. Den blev så stor och tät att jag aldrig någonsin lyckats se något med en sådan på huvudet. Men jag klarade mig, tro det eller ej... ganska bra utan. För Emmy och Jessicas blev det heller inte några kransar, fast här berodde det troligen mer på lätja. Som tur var så hade Ullis och Tomas knåpat ihop jättefina kransar tidigare på dagen. Så vi kunde helt enkelt njuta av deras fägring istället.
        
                       

Otroligt piffiga människor de där Ullis och Tomas. De vill vi gärna se mer av! (Er andra också naturligtvis, men det är lite mer självklart!) Måste säga att jag och kusin hann ångra Tomas "Roy" Pettersson-skämtet ett flertal gånger innan de dök upp och vi insåg att de var väldigt trevliga människor med mycket humor. Så nu förstår kanske alla som undrar, varför sidorna i snapshäftet inte var numrerade. Att jag inte kom på det igår... SUCK!

Måste säga att det var en dag som bjöd på mer än jag någonsin kunnat tro. Vi började med en tipsrunda som allas våra Lektanter Lollo och Tulle hade fixat. Som en parantes får jag väl nämna att Andy var jätteduktig! Alla närvarande vet ju vilken plats han kom på.... men han var ju den ENDA som klarade efternamnsfrågan.... Eller hur var det nu med det då??

Några av frågorna i rundan skulle finnurligt rättas genom tävlingar mellan oss.

Vem suger bäst....
1. Emmy
X. Claes
2. Jessica

Gick ut på att dricka upp ett glas cider så fort som möjligt, genom ett sugrör.
Vinnare Claes!!! Naturligtvis hade jag satsat på Clabbe. Tyvärr gick det inte lika bra i de övriga tävlingarna.

Vem har störst.....
1. Tomas
X. Ullis
2. Andy

Tävlingen gick ut på att stoppa in så många marschmallows som möjligt i munnen och behålla dem där. Efter skulle allt vägas, för att kunna ge en rättvis bedömning. Innan någon visste något om denna gren, gick Tulle ut med en liten ledtråd.... "Försök att inte klökas!"
Jag har alltid uppskattat tävlingar som börjar med de orden.....
Här vann Tomas!


Och sist men inte minst, så var det min tur att tävla.... Jag tävlade mot lektanterna och kände viss tendes till smygövning från deras sida....

Vem får först napp ikväll??
1. Daniel
X. Louise
2. Caroline

Här vann Daniel!


Även om det kändes som att vi bara lekte, så hann vi faktiskt få i oss en del mat också. Sill, köttbullar, paj, paté, ägg, potatis och en massa annat gott, sköljdes ner till sång och nubbe. Tror nog att vi sjöng varje visa ett dussin gånger (Eller var det tjog?? Något var det med tjog i varje fall!). Favuriterna för min del var nog Muggebigge och I Medelhavski. Den senare enbart för rörelserna som hör till.

Under middagen diskuterades det om vi skulle leka före eller efter jordgubbarna.... I samma sekund som de röda bären nämndes stirrade jag och Emmy på varandra i skräck! Det var midsommar.... Klockan var sju på kvällen.... Och vi hade glömt köpa JORDGUBBAR!

  

Efter maten var det lite klassika lekar som gällde. Vi snackar pressant schema! Det var säckhoppning eller det som Emmy och Ullis utövade måste snarare kallas säckspringning. Pennan i flaskan och baguettstaffet. Ska jag vara ärlig, så vet jag inte säkert vilket lag som vann. Men det var otroligt roligt!

     

Medans vi stojjade och stimmade på gräsmattan utanför huset samlades alla grannarna. En del tittade bara ut genom fönstrena, en del stod i ytterdörren och en del kom fram och hejade på. I ett av grannhusen var de stor balluns och alla "KIDSEN" som Emmy kallade de 30-åriga männen, kom ut och utmanade oss i brännboll.

        

Vi vann! Tror att vi lyckades ta hem segern av lite blandade anledninga. Det var vårt lag som höll poängräkningen och så var vi sjukt taggade och alla offrade sig till max. Särskilt Tomas som halkade runt banan och dök i backen mer än en gång och så Lollo så klart... Hon tog det så lång att hon uppfann en ny taktik att stoppa bollarna. Hon skallade dem!

Eftersom grannarna verkade väldigt trevliga tänkte jag ta tillfället i akt och försöka förhandla till mig ett gäng jordgubbar från dem. Men deras var helt slut... SUCK! Så det var bara att ta fram en påse frusna jordgubbar och försöka tänka bort den suggiga konsistensen och att de var minst sagt smaklösa. Tur att jag tillverkat en kladdkaka tidigare på dagen, så vi fick någon efterrätt!

Men alla som varit på fest med Lollo och Andy vet hur det fungerar.... Har man ingen midsommarstång, så skickar man iväg dem på mission och vips så står grannens midsommarstång hos oss. I detta fallet hade vi stången men saknade jordbubbarna... Efter en timmes mission kom Lollo, Andy och Loke tillbaka med säkert 6st jordgubbar, i diverse mognadsstadie. Från vit till röd. Kvällen var räddad!

Framåt småtimmarna var det dax för en nytappning av det gamla hederliga "rita och gissa"-spelet Charad. Den här gången skulle konstverken knådas fram ur lera! Nedan några smakprov, som t.ex. Tomas BÅT, Daniels TIMMERSTUGA,  Ullis TAXI, Emmys SMULA, , och Jessicas DNA... eller hur var det???

      
       



Även om jag säkert haft trevligt i Gislöv med, så hade det aldrig slagit denna dagen! Det var toppen.

TACK ALLA!


   
   

  
 
 




            
Vår alldra finaste misommarstång! Den var otroligt bra att dansa runt!



Till sist vill jag bara nämna: Eventuella stämningar skulle ni tänkt på innan ni ställde upp på fotot!

EMMY

Förutom den uppenbara Emmy "Tandborsttjuven" Persson, så har jag även kommit på ett helt gäng!

Emmy "First impression last" Persson
Emmy "Guldfiskminnet" Persson eller på samma tema Emmy "Teflonhjärnan" Persson
Emmy "Gröt i hossorna" Persson
Emmy "Kallemössan" Persson
Emmy "Sov med lampan tänd" Persson
Emmy "Du har bränt dina broar" Persson
Emmy "ENS" Persson
Emmy "Finns det en blogg så läser jag den" Persson
Emmy "Prydd" Persson



Midsommar here I come!

Tar just nu en liten paus i förberedelserna. Känns som det mesta är fixat, men lite finslipning på städningen kan behövas. Och så ska midsommaroutfiten tvättas. Den var på grisfest för ett tag sedan och bör nog fräschas upp en aning. Men jag gissar att den inte får vara på så länge.... Efter en stund blir det nog för kallt i kort kjol. Så är det ju alltid på midsommarafton... Eller..? Förra året spenderade jag i mörkgråa jeans.

Ska faktiskt bli riktigt galet roligt imorgon. Alla lekar, visor och tävlingar ska bli väldigt underhållande. Måste se till att ha kameran redo! 
Mat har vi till förbannelse. Köpte en del så det skulle räcka till de eventuella 15 personer som vi skulle bli. Nu visar det sig att bara 7 ska äta. Se nu till att vara hungriga! Jag har jansson och paté till ett helt kompani och jag skulle nog kunna utfodra hela den svenska krigsmakten med de köttbullar jag stekt. Så Johnny och Maria... Än är det inte försent att komma till vårt tillhåll istället!  ;)

Ska bli intressant att få feedback på vårt häfte. Som vi har jobbat med det! Efter jag gått från jobb, så kom jag på tusen smeknamn på min kusin. Men när det gällde kunde jag inte få fram ett enda.

Till de det gäller: SES IMORGON!

Till er andra: EN UNDERBAR MIDSOMMAR TILL ER!


MIN IDOL - JOHNNY

Johnny har idag varit hos tandläkaren. Han är inte lite modig han! Kan ni tänka er att han gick dit alldeles själv?

Tänkte mest säga att han verkligen är min idol!


MIN IDOL - JESSICA

Jessica har idag varit hos tandläkaren. Hon är inte lite modig hon! Kan ni tänka er att hon gick dit alldeles själv?

Tänkte mest säga att hon verkligen är min idol!


Vem FAN uppfann vaxet och hur tänkte de där???!

Har precis vaxat benen för första gången i mitt liv . Normalt använder jag andra allternativ, men för någon dag sedan tänkte jag att jag ville prova något mer varaktigt och så köpte jag en burk med talldoftande vax. Efter 45 sekunder i micron var vaxet klart. Med spateln skulle man se om vaxet var för varmt. Men som vanligt.... struntade jag i varningarna och kletade på den heta geggan. Men det var inte mitt största problem....

Nu var det tid att dra bort den vita pappersstrippen som jag tryckt fast ovanpå. Jag överdriver inte om jag säger att jag trodde all hud på benet slets loss. Jag såg stjärnor och tappade andan.... Mr Mästervaxare hjälpte mig lite, men det gjorde om möjligt ännu ondare. Med denna beskrivning skulle man kunna tro att jag la vaxet på hyllan. Men NEJ DÅ! Jag han dra inte mindre än 10 pappersremsor innan jag gav upp och satte mig för att Googla efter ett medlemsskap i FI.

Vem FAN uppfann vaxet och hur tänkte de där???!



SKONSAM????? MY ASSSSSS!!!!!!

Det är ju trist det där med IP-nummer!

Det är ju tråkigt när man får fram ett IP-nummer, men man inte vet vem av de som innehar nummret som har skrivet kommentaren....

Nu får vi aldrig reda på vem av Emmy och Jessica som ska sitta I uterummet, medans vi andra sitter PÅ! Trodde först det var Claes som skulle visa sin sida som lustigkurre... Fast hans fetish är ju stavfel och inte grammatikfel. Så om jag skulle gissa... så är det allas vår "JAG GÅR UT I TRANS-JESSICA".

Din päronbåge är nu mera Floras!

Tänkte ta och bjuda min kära granne Flora på en kopp kaffe och en päronbåge. Problemet är att det är Emmys kaka. Men om man inte är här, så är det lätt att ens saker försvinner. Så nu mera är den borta.

Vi tänkte ta fikan på trappan upp till porten tvärs över gatan. Om man får sitta i fred vill säga! Då tänker jag inte på kunderna, för de lyser med sin frånvaro. Jag satt precis där och solade en stund. Då kommer det fram en liten tant som förmodligen laddat riktigt länge för det här samtalet.

Snällt börjar hon med att fråga om jag jobbar på andra sidan gatan och så pekar hon mot huset där butiken ligger. Jadå, svarade jag i tron om att det var en kund till mig. Då börjar hon!!!!

- "Du kan ju inte kasta fimpar överallt. Ni får ju städa upp efter er! För att man röker äger man inte världen."

- "Men jag röker inte och jag jobbar inte med dem som brukar sitta här!", försökte jag förjäves att försvara mig med.

- "Säg då till dina vänner att de pockar upp detta efter sig", fortsatte damen uppretat och pekade på en hel hög fimpar som någon låtit ligga vid hennes trappa.

- "Men jag känner ju inte dem!!!!", svarade jag.

Utan ytterliggare konversation och utan så mycket som ett förlåt, vände damen bara på klacken och stormade mot vår innergård. Inne hos oss finns ingen som slänger fimpar, så där gick hon bet. Strax där på kommer hon utrusande och verkar då ha förstått var syndarna finns. Med bestämda steg gick hon rakt in till MERA MOBIL. Efter det har ingen sett henne.....

Själv på jobb....

Jaha.... Då var man själv på jobb idag igen. Emmy har tagit sig till Skånes djurpark idag. Det är andra gången på ingen tid alls, men jag har inte lyckats ta mig dit en enda gång sedan i fjol.

Ska ju vara ledig lite nästa vecka, så då kan jag ju passa på. Vet inte om Simon är hemma på fredagen, annars får jag väl åka själv. Det tar ju bort lite av det roliga, men men.... Vad gör man annars? Vad är allternativet? Att bara sitta hemma, för att det jag inte har någon som kan och vill åka med.... Nä, nä, nä! SJÄLV ÄR BÄSTE DRÄNG! Eller hur var det?? Annars händer det ju aldrig något! Man kan ju som sagt inte bara sitta hela livet och vänta på bättre tider!

Sen kan jag ju berätta att vi skippar Göran & grabbarnas midsommar i förmån för tösernas (även Claes och Daniel räknas in där). Emmy har blivit informerad... och Jess, ditt sms går iväg i skrivande stund. Vi kan vara hemma hos oss. Jag har ju redan en stor del av maten där.... Det ska bli apdåligt väder, men vi kan väl sitta på uterummet. Ska regna fram till 12. Sen hinner det väl inte torka upp innan det är tid för lekar, så jag föreslår oömma kläder.

- "Jess...... Kan inte du vara lektant nu då??? Du gör det ju så bra! Vem kan liksom glömma klassiker som hitta köttbullarna på klätterställningen eller tampongen i läskburken?"


Hur ska jag göra...?

Har fortfarande inte fått svar från Andy om hur han vill göra på midsommar. Klart att jag helst vill fira med mina vänner, men för Andy verkar Görans röjarfest dra mer. Försöker att få honom att förstå varför jag hels vill vara hemma, men verkar mer eller mindre lönlöst.

Funderar på att dela upp oss. Men samtidigt vill jag ju fira med Andy också. Kul att behöva välja mellan sina vänner och sin pojkvän. SUCK!

Åker vi till Gislöv, så har vi bland annat Jansson och köttbullar till ett helt kompani. Stannar vi hemma, har vi för lite.... Bara problem med allt känns det som....

HUR SKA VI GÖRA??!

Dagens ris: Till brudarna som ställde till det för mitt midsommarfirande, för att ni ger mig problem på hög nivå!

Dagens ros: Till brudarna som ställde till det för mitt midsommarfirande, för att jag tycker så mycket om er ändå!

Listan växer!

Nu har vi fått med Johnny och Maria i våra inköp. De är från och med idag jordgubbsansvariga för familjen Johansson/Ohlsson/Malmberg/Persson/Nilsson/Andersson (efter ålder). Medans jag som tidigare har kvar resten av maten på min lista.

Jag förutsätter även att Johnny tar på sig ansvaret för dukningen. Åtminstonde av glasen och smörknivarna. Han har ju trots allt en mycket utvecklad och förfinad teknik när det gäller dessa.

INKÖPSLISTA - midsommar

Eftersom jag på 15min lyckades dra in hela dagskassan och eftersom det just nu spöregnar, tänkte jag fila på min inköpslista.
Berörda parter får mer än gärna lägga sig i om de tycker något borde strykas eller om jag har glömt något! Parter som ej berörs av denna inköpslista kan helt bortse från den.

Inhandla:

*Nypotatis i långa banor
*Gräddfil
*Prinskorv
*Ost
*Smör
*Gräslök
*Dill
*Löksill, Senapssill och kräftsill
*Mörkt bröd
*Lax
*Jordgubbar
*Grädde
*Mjölk
*Ägg
*Gravlaxsås
*Grönsaker (mest för syns skull)

*Läsk ( Cola & Pepsi Max är självskrivna. Allt annat får ni önska!)
*Chips
*Nötter

Inhandlas till det jag ska laga:

*Köttfärs (om ingen misstycker, så lagar jag köttbullarna så vi slipper den där Mamma Scan)
*Potatis
*Anjovis
*Grädde
*Lök
*Creme fraich
*Matjessill
*Kesella
*Gelantinblad
*Potatis
*Kavring
*Lax
*Räkor


Saker vi inte behöver köpa, men som ska med

*Socker
*Snaps
*Mammas stekta sill i ätika.

Kan det verkligen vara allt??

Ska bli intressant att se vad midsommar bjuder på!

Tänkte ta dötiden på jobb till att planera midsommar. Efter lite sms-kontakt med allas vår Göran, tror jag att jag råkade bli mer eller mindre lekansvarig. Det betyder att även NI, EMMY, JESSICA och MARIA är det! Alla andra som har förslag på roliga lekar, får naturligtvis också hjälpa till!

Har tagit på mig att handla maten till Ohlsson/Johansson/Nillson/Persson:ska familjen. Har spånat lite på vad som ska med. Och jag har även tänkt göra ett litet trevligt inslag som förhoppningsvis kan göra övriga 34 festdeltagare gröna av avundsjuka!
 Matjestårta!


Mest avundsjuka kommer folk nog bli på våra vidunderliga förberedelser. Nästan allt ska vara klart när vi kommer till Gislöv. Vi ska inte gå och vara vrålhungriga i år inte!


Hur blev jag normal....?

Efter varje släktträff ställer jag mig samma fråga.... Hur lyckades jag bli så pass normal???

Jag kan ju börja med att säga att jag tycker hemskt mycket om alla mina släktingar i dagsläget. Men jag utfärdar samtidigt en liten varning. Passa er, för det kan vända snabbt.



Vi blev 33 personer på namngivningen. En stor del var folk med blodsband till oss. Alltid lika roligt att de ska ställa samma frågor vid den här typen av tillställningar.
- "När ska ni gifta er?"
- " Är det inte tid för er att skaffa barn snart??"

När ska de få in i sina överbelastade hjärnor att jag inte tänker gifta mig?? Jag vill helt enkelt inte. Inte av någon särskild anledning. Snarare är det så att jag inte kan hitta en enda rimlig anledning till att faktiskt ingå äktenskap. Varför är det så svårt för en 40-talist att förstå. Jag menar... Om jag skulle analysera fram en anledning till varför jag skulle låta bli, så är det ju mest p.g.a. alla skilsmässor som just 40-talisterna har ställt till med. Nä, man får väl snart dra trumfkortet. Ta upp sin sargade barndom och hur jag gråter mig till sömns varje kväll, för att jag är så rädd för att binda mig. Allt p.g.a. att alla mina närmsta släktingar har skilt sig. Då skulle de nog inte våga fråga igen!

Vad gäller barnfrågan, så har jag lite svårare att förstå att de inte begriper att det kanske inte är rätt tillfälle just nu. Vi startar ju förmodligen upp butik Nr:2 i Oktober. Men visst hade jag gärna haft barn. Allt löser sig, sa gumman som sket i vasken..... Men det krävs liksom även att någon vill ha barn med mig.... Tyvärr är jag inte säker på att en sådan person finns.... SUCK!

Uffe, Kalle och Jocke

I övrigt var tillställningen trevlig. Uffe och Malin är alltid lika roliga att träffa. Kan inte låta bli att avguda dem! Hoppas att Uffe kan hjälpa oss med Jägersbryet. Hade varit roligt att se vad de kan erbjuda. Annika kom som jag anade utan man och utan lillflickan. Kul att se henne med. Hann tyvärr inte prata så mycket med henne, men lite uppdaterad blev man trots allt.

Miran fick massor med presenter. Mest glad blev jag över att minst 50% var inhandlade i den eminenta butiken BARNKAMMAREN på Stora Nygatan i Malmö.

Även Simons födelsedag firades idag. Gissa om jag gick hem med stolthet, när han myndigt berättade att vår present var den bästa?!

Idag är ingen vanlig dag... För idag är det Miras namngivningsdag!

Klockan två är det kalas hemma hos min syster. Lillflickan ska namngivas. Är väl mest en tradition för att få presenter, men som barnaffärsinnehavare uppskattar jag alla sådana seder!

Vi har fixat följande present:
En solstol!

Finns det liksom något man behöver mer än det?? Nä, jag skulle inte tro det. Det räknas som den perfekta presenten till en 6 månaders baby!

Vi blir tydligen 30 personer. Förstår ärligt talat inte hur vi kan bli så få. Men några var visst sjuka, min kusin ska hitta på något med taket på sitt nybyggda hus, Jessica har stand by och Johan skulle visst ha rörläggaren hemma. Men trots det! Bara 30?? Släkten är ju 25 personer!

Ska bli roligt att prata med Annika idag. Höra allt skvaller från hennes arbetspass.


Skönt med lite Carrotid....

Idag har Andy varit i Göteborg och tittat på monstertruckar tillsammans med Simon. Han åkte samtidigt som jag gick till jobb i morse och kom hem lagom för att se slutet på Sverige-Spanien.

Tycker faktiskt att det är riktigt skönt med lite Carrotid. Det vill säga tid då jag kan göra precis vad jag vill. Har egentligen inte gjort något vettigt alls idag, men det är faktiskt roligt att umgås med sig själv någon gång ibland.

*Jobbade till 15.00.
*Vilade en 15-20 minuter efter hemkomst.
*Åkte till Bokskogen med Loke. Officiella verisionen är att vi promenerade. Inofficiella är att vi sprang (säg inget till Andy!)
*Åkte och handlade lite kvällsmat
*Gjorde en god sallad med rökt makrill. Åt upp allt utom den egenodlade plocksalladen, då den var otroligt besk.
*Promenerade min vanliga runda bort till nya området i kvarnby.
*Kom hem och sa hallå till Andy
*Nu sitter jag här

Mycket promenerande idag. Jag går för att rensa tankarna, men jag måste säga att frågetecknena är fler när jag kommer tillbaka än när jag går. Det är likadant alltid! Trots det tror jag alltid att jag ska lösa alla mina problem under rundan....

Vilket fantastiskt sätt att spendera sin lediga dag!

Idag har jag spenderat hela dagen med Simon på stranden. Vi har byggt sandslott och stenslott. Vi har haft picknick, tittat på båtarna, badat, klättrat och bara busat hela dagen. Hur roligt som helst!


Kan man få gå och hänga sig...?

Om det är ok så hade jag kunnat tänka mig att avlida en liten stund nu. Är trött på alla tankar som maler i huvudet, utan att jag har någon chans och möjlighet att påverka något i verkligheten. Är trött på att alltid vrida och vända på allt vad gäller mitt jobb. Att hela tiden tänka in en miljard konsekvenser är tröttande, men vardagsmat nu. Hur blir det om vi gör si...? Hur blir det om vi gör så....?

Ja, livet är allt annat än okomplicerat. Vissa människor ser till att jag har ordentligt med huvudbry. Känns inte som det leder till något. Så nära men ändå så långt ifrån... Eller hur var det??? Ena dagen tror jag att jag fattat galoppen, för att nästa inse att det nog inte alls var som jag trodde. Börjar ifrågasätta mig själv... Undrar om jag bara inbillat mig det du sagt och gjort. Förmodligen är det så.... Eller varför kan du inte ens ge mig ett svar när jag ber dig?

Tänker på det som kan bli! Gör inte du? Jag vet vad jag vill ha och jag vill ha det med dig!

Dagens sportfakta - EM-truppen

Målvakter:

Läs mer om Andreas Isaksson Foto: PRB 1. Andreas Isaksson, Manchester City
Gjorde ett fantastiskt EM 2004 men har sedan stannat i utvecklingen. Bänkad av "Svennis" i City men ändå trolig etta i landslaget.

Läs mer om Rami Shaaban. Foto: PRB 12. Rami Shaaban, Hammarby
Flyttade hem till Stockholm och har efter en skakig start i Hammarby varit stabil. Imponerade i segermatchen mot Spanien på Råsunda i EM-kvalet.

Elfsborgs målvakt Johan Wiland. Foto: Scanpix 13. Johan Wiland, Elfsborg
Har imponerat under våren i allsvenskan och spelade stabilt under landslagets vinterturné. Kommer knappast få spela.


Backar:

Läs mer om Mikael Nilsson Foto:PRB 2. Mikael Nilsson, Panathinaikos
Den ytterback som kan vara säker på en plats i start-elvan, troligen till vänster. Har spelat stabilt i landslaget och klubblaget under säsongen.

Läs mer om Olof Mellberg. Foto: PRB 3. Olof Mellberg, Aston Villa/Juventus
Fortfarande försvarschef i mitten men har fått spela en del högerback i Premier league den här säsongen. Given mittback i startelvan.

Läs mer om Petter Hansson 4. Petter Hansson, Rennes
Vet hur man tar ner spanska anfallare sedan kvalsegern på Råsunda. Hoppade in i VM-åttondelsfinalen 2006 och har sedan dess varit en startspelare.

Fredrik Stoor. Foto: Scanpix 5. Fredrik Stoor, Rosenborg
Etablerade sig på allvar i vintras efter storspel mot Valencia i Champions league. Har startat som högerback både mot Turkiet och Brasilien.

Daniel Majstorovic. Foto: Scanpix 14. Daniel Majstorovic, Basel
Storväxt mitbacksfriskus som under kvalet till EM etablerade sig som förstareserv efter Mellberg/Hansson. Hemtam i Alpländerna.

Profilbild på Andreas Granqvist. Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX 14. Andreas Granqvist, Helsingborg
Har samlat på sig rutin som proffs i England och har allt mer visat sig bra nog på landslaget.

Profilbild på Mikael Dorsin. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / 23. Mikael Dorsin, FC Cluj
Den före detta djurgårdaren fick chansen mot Brasilien och tog den uppenbarligen.


Mittfältare:

Läs mer om Anders Linderoth Foto: PRB 6. Tobias Linderoth, Galatasaray
Har fått säsongen förstörd av en ljumskskada och har inte spelat fotboll sedan tidigt i höstas. Tillbaks i träning men hur är formen egentligen?

Läs om Niclas Alexandersson 7. Niclas Alexandersson, IFK Göteborg
Lagerbäcks hjälpgumma som både kan spela yttermittfältare och -back. Har haft en tung vår i klubblaget. 

Läs mer om Anders Svensson Foto: PRB 8. Anders Svensson, Elfsborg
Har haft en fin vår i klubblaget och i landslaget har han imponerat som vikarie i Linderoth-rollen. Given startspelare som det ser ut.

Läs mer om  Fredrik Ljungberg Foto: PRB 9. Fredrik Ljungberg, West Ham
Första säsongen sedan 1998 utanför Arsenal. Skadedrabbad och ojämn sedan nickmålet mot Paraguay i Berlin 2006. Men otroligt rutinerad.

Läs mer om Kim Källström Foto: PRB 16. Kim Källström, Lyon
Har en imponerande position i storlaget Lyon men har inte fått ut hela sin potential i landslaget. Startspelare i Linderoths frånvaro.

Sebastian Larsson. Foto: Scanpix 18. Sebastian Larsson, Birmingham
Har efter bra insatser mot Turkiet och Brasilien spelat till sig en EM-plats som högermittfältare. Ordinarie i ett Premier league-lag som åkte ur.

Läs mer om Daniel Andersson 19. Daniel Andersson, Malmö FF
Truppens kanske mest ifrågasatte. En bänkspelare som hade enorma problem på det inre mittfältet mot Spanien borta i EM-kvalet.

Christian Wilhelmsson. Foto: Scanpix 21. Christian Wilhelmsson, Deportivo La Coruna
Var på väg ner i karriären efter svårigheter i Nantes och Bolton men hamnade sedan rätt och har haft en härlig vår i spanska La liga.


Anfallare:

Läs mer om Zlatan Ibrahimovic. Foto: PRB 10. Zlatan Ibrahimovic, Inter
Efter att kanske ha varit världens bäste spelare i höstas sjönk formen, säkert mycket på grund av skador. Har inte spelat sedan i mars.

Läs mer om Johan Elmander Foto: PRB 11. Johan Elmander, Toulouse
Lika hysterisk form han var i förra säsongen, lika tyst har det varit om honom sedan i höstas. Drabbad av måltorka.

Läs mer om Henrik Larsson Foto: PRB 17. Henrik Larsson, Helsingborg
Två gånger har han tackat för sig i landslaget. För andra gången ångrar han sig - något hela Sverige är tacksamma för.

Läs mer om Marcus Allbäck Foto: PRB 20. Marcus Allbäck, FC Köpenhamn/Örgryte
Hur det än gått i klubblagen har han nästan alltid gjort mål i landslaget. Har förutsättningar att bli en riktig "super-sub" i EM.

Läs mer om Markus Rosenberg. Foto: PRB 22. Markus Rosenberg, Werder Bremen
Den ende svenske anfallare som levererat under våren på hög internationell nivå. Har fortfarande inte fått det stora genombrottet i landslaget.

Radiosporten med fotboll.

Förstereserv: Kennedy Bakirciuglu, Ajax (Tas ut om Linderoth inte skulle hålla)

Reserver på hemmaplan:
Eddie Gustafsson, Lyn
Peter Larsson, Halmstad
Oscar Wendt, Köpenhamn
Samuel Holmén, Bröndby
Rasmus Lindgren, Ajax
Stefan Ishizaki, Elfsborg
Marcus Berg, Groningen


Denna kanonöversikt är lånad av SR.


En mycket bra sambo... Snudd på den bästa!

Idag när jag långt om länge lyckats ta mig hem från jobb hade min sambo, hör och häpna.... Fixat middagen! Han hade varit på ICA MAXI (ett av Andys större hatobjekt) och köpt rostbiff, skinka och kalkon. Till det blev det potatis- och legymsallad och melon. Hur gott som helst och passar ju perfekt så här i studenttider. (Har ju tvingats lyssna på tutorna hela dagen, då ska jag väl få äta maten med.)

När middagen var uppäten tog han direkt tag i att plocka undan allt. Så skönt! Jag kunde bara linka bort och slänga mig på soffan. Han är ju allt man behöver! Ligger just nu och försöker förstå vad som är så intressant med fotboll. Har insett att jag måste ge sport en chans.

Min kära kusin brukar påtala för mig att jag är mer eller mindre imbicill när det gäller sport. Har precis lärt mig att Foppa heter PETER Forsberg och inte Fredrik som jag gärna vill ha det till. Fotbollsspelare kan jag bara en. ZLATAN och så känner jag igen mannen på kallsongreklamen (vet egentligen vad han heter men kommer inte på det).  Övrigt kan jag bara namnen på en del av fotbollstruppen i VM-94 och det kan man ju inte leva på för evigt.

Kan inte förstå hur det blev så här.... Jag som tycker det är så viktigt att vara allmänbildad och försöka hänga med. Jag hänger inte alls med i ett samtal i ämnet sport. Jag kan så lite att folk brukar tro att jag skojar... Hur pinsamt är det?

Men det ska vi råda bot på! Från och med nu börjar vi med kategorin "Dagens sportfakta". Får se om det har samma genomslagskraft som Emmys "Dagens kung" eller om det kanske blir ännu större!

 Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Är det ett krav från budfirmorna att deras anställda ska vara yra höns?

De vanliga killarna här är ju yra. (Hoppas varken Jimmy-postare eller namnlöse-DHL-killen läser detta, för det gäller framför allt de andra som ränner här) Men nu under sommaren så tar de ju priset!

Bara idag har jag blivit erbjuden två lastbilar fulla med barnvagnar. Inte nog med det... Fakturan skickades till konkurrenten på andra sidan gatan. Synd att  man är så otroligt renhårig!

Hade man inte varit så ärlig kunde vi lätt fått flera gratisleveranser i veckan känns det som. De är helt enkelt inte så nogräknade med var de lämnar sina varor, bara de slipper ha dem i bilen.

Passar på att tacka en av våra andra konkurrenter som så snällt skickade tillbaka våra varor som felagtigt fått övernatta hos dem. TACK!

Knän är bäst när de fungerar!

Idag har jag så fått känna av min gamla krigsskada.

Av någon anledning så hittar jag bara på sådant som senare i livet ger stora konsekvenser. Som just idag när knäet värker som värst, undrar jag varför jag tvunget skulle cykla 18mil på en och samma dag, UTAN ATT HA CYKLAT ALLS PÅ 6 MÅNADER!

Tänker normala människor så...?

- "Äh, vad är väl 18 mil? Det cyklar jag med förbundna ögon."

Varför inser jag ALDRIG mina begränsningar??? Kan någon svara mig det? Kan det vara något medfött? Något ovanligt genetiskt fel, som gör att jag alltid tror att jag är störst bäst och vackrast!

Nä, det är garanterat bra för moralen att ha lite ont ibland. Man blir så otroligt ödmjuk.

Fast jag känner att efter ett gäng Ipren så skulle jag nog kunna cykla till stugan igen! SUCK.....

Bilen är äntligen hemma!

- "Vad skönt att vara hemma igen!" ,sa min lilla Peugeot 206 cc när den efter över två veckor på verkstaden äntligen körde upp på vår uppfart igen.

Jag hade ingen aning om vilken buss som gick ut till verkstaden, så jag bestämde mig för att gå från jobb. Tog bara lite mer än en timme, så själva promenaden dit var ingen fara. Men när jag var en liten bit där ifrån kom jag på att de kanske stänger 16.00. Jag tittade på klockan och den var 15.55. Problemet var att det var minst 10-15min kvar att gå.

Jag ökade takten och strax efter fyra snubblade jag in på parkeringen. I samma ögonblick låser de dörren.

Hade jag gått i över en timme, bara för att vända om och gå ytterliggare en timme????

Efter lite suckande och stönande, fick jag berätta min historia.
- "Jag tänkte ju hämta min bil. Har ni stängt?" (Mycket intelligent fråga efter att ha sett mannen låsa båda låsen på dörren)
- "Ja, vi har stängt!", svarade den allvarliga mannen som ville hem mer än gärna.
- "Men om man bara ska hämta en liten bil då...?", fortsatte jag med min bästa hundvalpsblick.

Då kommer det konstiga svaret.... - "Bara om du ska hämta XXX 000!"

Då vill man gärna bli av med bilen och då tycker man att den stannat för länge, när man kan reg.nr. utantill! Så jag fick hämtat bilen och kunde köra hem.

GRISFEST!

Då var det alltså dagen efter grisfesten nu. Trodde faktiskt att jag skulle må sämre idag än vad jag gör. Efter att ha klunkat i mig en halv flaska vin via Sangrian, en halv flaska vitt och en halv flaska rött, trodde jag att jag skulle må som jag förtjänar. Men jag vaknade som vanligt efter en utekväll pigg och utvilad klockan sex. Dock med något bankande huvudvärk... Fast inte ens den kunde hålla i sig. Efter 15 min var jag tillbaka till normalläge.

Grisfesten bjöd på mycket skoj. Vem visste till exempel att den skulle inledas som Poolparty?? Måste väl erkänna att jag endast närmade mig poolen när jag skulle sticka ner ett finger och känna hur varmt det var. Men hade inte poolen haft en varningstext om att man inte fick dyka ner i den 4 decimeter höga bassängen, så förstår nog alla här att jag hade badat. Dykförbudet tog liksom allt det roliga ifrån själva badet. Stod istället på behörigt avstånd och granskade badpojkarna.

Maten var ju ett kapitel för sig... Kan tyvärr inte säga att jag uppskattade det döda djur som fastspänt runt ett armeringsjärn sakta kremerades över grillen. Jag uppskattade dock ansträgningen, även om jag hellre skulle käkat bara vildsvinsfilé, utan att behöva se hela djurets anatomi. (Det kan ni få fixa nästa gång. Vi är lediga på lördag!) Fast som Micke sa... "Det är en tradition att få se middagen som nydöd"!



Hur som helst så var potatisen jättegod! Även sillmackan var delikat och specielt efterrätten var riktigt smarrig!

Vad gäller trefemkampen, så ska man kanske inte stå och vara kaxig inför min kusin, om man sen inte lyckas vinna trots att man fuskar.... Skulle hemskt gärna säga att jag vann.... Fast det är nog lite oklart. Mina 200 poäng på ringkastningen gav mig en vinst i den grenen... Andy vann konstigt nog över Micke i skytte...IGEN!.... Och eftersom spikgrenen var uppgjord, så blev det väl lika då skulle jag gissa. Och då heter ju regeln "yngst vinner"! Säger bara till alla er som modigt ställde upp mot mig, "bättre lycka nästa gång!"

Tillbaka från viva Espania!

Då var jag alltså hemma igen....

Spanien var en kul, men en ganska annerlunda resa. Det är något visst att resa med hela la familja. Det är ju en stund sedan sist. För 9år sedan var vi i Berlin och året innan var vi i London. Vi var  denna gången femton tappra själar som vågade sig iväg till Nerja och tro det eller ej... Men vi lyckades få med alla hem igen! Trots att mer eller mindre alla är livrädda för att flyga.

Vädret gick väl ann, men det regnade vid två tillfällen. Det var i stort sett bara näst sista dagen som bjöd på medelhavs-väder. Sista dagen var riktigt kass, men det botade vi med en utflykt upp i bergen. Där hittade vi den bästa restaurangen under hela veckan. Om man inte räknar den gourmetrestaurang min mor tog oss till på sin födelsedag. Måste säga att jag blev imponerad då min mor som normalt håller extremt hårt i sina pengar, pungade ut inte mindre än 700 Euro för en enda middag. Men det var det värt för middag hos tysken UDO och hans vanställde son IGOR (Igor är dock bara arbetsnamnet. Förhoppningsvis heter människan något annat. Men han var mycket lik en Igor)

Inte mindre än sex rätter serverade Igor i sin kostym knäppt ända upp i halsen. Vi försökte lista ut vad han kunde ha under.... Mest troligt är nog anntingen inget eller ett rött raffset i spets!

RSS 2.0